Näckrosen v.18

Sagan fortsätter om ”Bockarna Bruse”

Sagan om ”Bockarna Bruse” är en stor favorit just nu. Här har vi bearbetat (lekt) sagan genom att spela teater och prova på olika roller som skådespelare, berättare, filmare

 

Näckrosen v.17

Sagan om ”Bockarna Bruse”

Sagan om ”Bockarna Bruse” är en stor favorit just nu. Här har vi bearbetat (lekt) sagan genom att spela teater och prova på olika roller som skådespelare, berättare, filmare.

Näckrosen v.34

Språk och kommunikation

Vi använder oss av ”Före Bornholmsmodellen” på samlingen, ett material som består av rim, ramsor, sånger och olika lekar som stimulerar barnens språkutveckling. Vi pratar även om vad vi heter i för- och efternamn. Vi ser och hör att barnen är väldigt intresserade av bokstäver.

På samlingen använder vi rekvisita när vi pratar om prepositioner som på, i, bakom och bredvid. Rekvisitan hjälper barnen att förstå de olika begreppen på ett konkret och roligt sätt. Vi spelar även charader – vi använder kroppen för att illustrera/beskriva olika föremål istället att säga ordet.

Det finns många tillfällen under dagen då vi läser för barnen, ibland är det barnen som berättar sagan utifrån de olika bilderna.

Projekt om människan och kroppen

Vi har startat ett nytt projekt på Näckrosen som handlar om människan och kroppen. Vi började med att blicka tillbaka på vårt projekt som handlade om myrorna. Hur bodde myrorna? Därefter fick barnen rita sina hypoteser om hur vi människor bor, någon ritade ett slott, en annan ritade ett fängelse! Det är väldigt spännande att höra barnens tankar.

Omväxlande väder och aktiviteter

Våra kreativa barn hittar alltid något kul att göra oavsett väder. Det är fantastiskt att se hur de använder sina nyvunna forskarkunskaper i leken. Siffran åtta men också symbolen för oändlighet( Lemniskata).

AlexanderFärger

Bokstäver, namn och färger på ordentliga rader.

Akvarium

Akvarium med sjögräs,ödla, flodhäst och nyupptäckta fiskarter.

Krokodil

Nu vet jag också att vi har krokodiler på gården, super!

Överläggning på hög nivå

Överläggning på hög nivå!

IMG_7600

Framtidsbygget fortsätter, undrar vad det blir idag?

Trevligt sportlov!

Kreativt utforskande, experimenterande arbetssätt och härligt vårväder

Vad behövs för att göra upp eld? Den här veckan har frågor kring vetenskapliga fenomen avhandlats och testats bland våra forskarbarn.

EldTändvätskaTänder

Babblarna, favoriterna på Sjöhästen. Kan man flyga?

BabblarnaBabblarkläderNea2SAgostund

Framtidens bostad och farkost, hur ser de ut? Fantasifulla framtidsbyggen.

SamverkanKontruktionFramtidens farkost

Vänskap när den är som bäst!

SpadaffärHopprep*KompisarErika
Nytt perspektiv på lärande?

Upp och ner