Sjöstjärnan v. 6

Idrott, motion och hälsa

Denna gång gjorde vi en hinderbana till barnen, men först hade vi en ordentlig uppvärmning tillsammans. Barnen tyckte att det var väldig roligt att springa loss på banan och balansera, hoppa och göra kullerbyttor.

 

 

Språk 

Veckans bokstav var bokstaven R. Barnen fick hitta på olika ord på R. De övade på att skriva både stora och lilla bokstaven R. Sedan ritade barnen något som började på R. När vi har bokstavsdagen vet barnen att det ska vara arbetsro. De har blivit jätteduktiga på att arbeta tyst. Det roligaste är att se deras bilder. De arbetar mer och mer självständigt.

 

Månadens författare är Gunilla Bergström. En pedagog läste högt ur Alfons och Milla. Vi ställde öppna frågor till barnen som det sedan besvarade med sina tankar och funderingar.

 

Tema förvandling, superhjältar

Vi har nu börjat med  tema ”superhjältar”. Det ingår i ”Förvandlings-projektet På samlingen frågade en pedagog barnen var superhjältarna har för krafter, som Spiderman tex. Barnen svarade att han kan skjuta spindelnät från händerna.- Han kan klättra på hus. ”-Hur fick han sina krafter?”  Barnen svarar.  ”-Han åt spindlar, jättemycket spindlar”.   ”- Spiderman får dem från sin dräkt.”  -”Spiderman blev biten av en speciell spindel som gjorde att han fick sina krafter.”

Vi har delat in barnen i tre grupper. Robotarna, Glitterstjårnorna och Krabborna. Vi har börjat mes att prata om vad en superhjälte år och vad han/hon är bra på. Vi har också tittat på deras dräkter och märke. Barnen har sen fått rita sitt egna märke, som de sen ska ”pärla”.

 

 

 

Skapande, bygg och konstruktion

Barnen ritar, konstruerar olika saker och fortsätter med att pärla fina mönster.

 

 

 

 

 

 

Utelek på gården

Det händer mycket på gården när det har kommit snö. Det finns mycket kreativitet hos barnen. De kom på att de ville bygga en igloo. En pedagog frågade barnen. Vilka bor i en igloo? Ett barn svarar. -”Där bor det isländskor och de som bor på Grönland”…. Klockrent!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sjöhästen v.49

Tradition/Språk

Julen börjar närma sig med stora steg. Det är redan dags att börja öppna luckorna i julkalendern och se vilka uppdrag som gömmer sig där.

Språk/Matematik

Vi läser olika böcker och diskuterar deras innehåll med barnen. Ofta pratar vi om matematik. Nedan tränar barnen på olika prepositioner med hjälp av konkret material.

Motorik/Skapande

Barnen tränar sin finmotorik genom att rita, pärla, jobba med lera och skapa fina julteckningar.

Rörelse

Det är tisdag igen och dags att röra på sig lite grann. Alltid roligt och spännande för barnen!

Värdegrund/Språk/Matematik/Delaktighet

Tillsammans med barnen går vi genom dagen på avdelningen. De är mer och mer delaktiga i att berätta om hur våra rutiner ser ut. Vi tränar matematik och språk genom att räkna, sjunga och leka Kims lek som är bland barnens favoritlekar.

TREVLIG HELG! :))))