Sjöstjärnan v.22

Språk

Barnen har skapat en egen bok. Det började med att tre barn gjorde en gemensam bok som blev en följd av att flera barn ville göra böcker. De fick tänka ut vilka personer det ska handla om, en början, en handling och ett slut. Hur framsidan och baksidan ska se ut.

Naturvetenskap

Några från Sommarklubben hämtade grodyngel från Lejonklippans bäck. När de växt färdigt får de flytta tillbaka till bäcken. Det var spännande för Sjöstjärnorna att titta på ynglen som simmade runt. En dag hade vi ett bi inne på avdelningen som vi lyckades fånga in i luppen för att studera lite närmare, som sedan släppte ut ute på gården.

Teknik

Barnen fick titta på ett experiment som en pedagog höll i på gården. Med en flaska Coka Cola och lite Menthosgodis som man stoppar ner i flaskan blev en spännande effekt.

Matematik

”Vad är det där för en skylt?” ”Vad betyder den bilden?” Pedagogen förklarar de olika symbolerna och vad kartan visar på utrymningsplanen.

Sång/Matematik/Lek

Vi övar på sommarsångerna. Har en matematikaktivitet där barnen får sortera färger med stöd av leksakerna. En populär plats på förskolegården är Sjöstjärnans veranda. Där kan man sitta ute i skuggan utan skor och leka bland annat med bilar, djur och duplo.

Trevlig helg!

 

En reaktion på “Sjöstjärnan v.22

  1. Vilken fantastisk projekt med att barnen får möjlighet att skapa egna böcker. Hedda var mycket stolt och nöjd med resultatet och berättade om detta hemma.

    Mvh Camilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *