Sjöstjärnan v. 38

Naturkunskap

Vi började veckan med att gå till skogen. Barnen fick stega upp olika långa steg.  Barnen hittade också en Blomkålssvamp. Vi tog med svampen till förskolan, där vi wokade  vi den i en panna över elden. Barnen fick sedan smaka på svampen. En del barn tyckte om den, andra var lite mer skeptiska till att smaka på den.

Barnen hittade en gul liten mjuk larv som var jättelen De trodde att det kommer bli en fin fjäril så småningom av den.

Idrott och motion

Vi gick till Tippenhallen, Näckrosen och Sjöstjärnan. Barnen fick gå en hinderbana. Där gjordes det alltifrån kullerbyttor till balansövningar. Barnen tycker att det är roligt att få pröva på olika saker. Här tränar barnen sin grovmotorik, balans och kordinationsförmåga.

Språk

På bokstavsdagen denna vecka har barnen tränat på bokstaven ”C”. Vi delade upp barnen i två grupper. De yngre barnan satt i ateljen och arbetade med att färglägga bokstaven C och även skriva bokstaven. Här övar barnen sin finmotorik och koncentrationsförmåga, och att lyssna på instruktioner från en pedagog.

Skapande, konstruktion och fantasi

Barnen fortsätter att bygga affärer och olika byggnader högt å lågt, och de  gör det tillsammans med sin kompisar. Här tränar barnen på turtagning och att samarbeta.

Här har några barn ritat figurer i sand.

Värdegrund

Vi fortsätter med att måla självporträtt . I dag målade barnen sitt självporträtt med vattenfärger. Barnen tränar här sin finmotorik och koncentrationsförmåga. Månadens författares heter Stina Werse´n. Barnen har fått lyssnat till ”Vem kommer nu”. Efter högläsningen hade vi boksamtal tillsammans med barnen.

En reaktion på “Sjöstjärnan v. 38

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *