Sjöhästen v. 6

Språk/Boksamtal

Månadens författare är Gunilla Bergström. Vi har läst Alfons böcker och pratat med barnen om böckernas innehåll. De har fått återberätta enligt bilder. Många barn på avdelningen visar stort intresse för böcker – ofta sitter de själva och bläddrar och berättar om det de ser på bilderna.

Projekt ”Förvandling”

Barnen fortsätter att arbeta med trolldeg. De skapar former och gör olika mönster. Hur förvandlas degen? Vad blir det av den?

Det är också spännande att känna på degens struktur – ibland är den slet, och ibland känns den lite ojämn.

Värdegrund/Språk

På samlingarna skickar vi runt ett pärlhjärta och den som har hjärtat  får säga sitt namn. Vad barnen ser emot att få hjärtat i handen och säga vad de heter! Det är viktigt att visa: JAG är här!

Genom mycket sånger, rim och ramsor tränar barnen sitt språk.

Språk/Matematik

”Fem spå apor” är bland barnens favoritramsor. Det är alltid lika roligt att sjunga och räkna samtidigt. 🙂

Dans/Rörelse

Efter ett hårt arbete på förskolan är det dags att röra på kroppen lite grann. De älskade barnvisor på stor skärm är alltid något som ger glädje.

Rollek/Skapande/Motorik

Barnen använder sig av sina erfarenheter från vardagslivet i sina lekar. De byter blöja, matar och söver dockorna på avdelningen. Barnen lever sig in i olika roller (mamma, pappa, pedagog) och samtidigt tränar de sin finmotorik.

Skapande/Motorik

Att leka med ”plus plus” är väldigt aktuellt bland barnen.

”Kolla, anka!”

Utelek/Snökonst

Barnen på förskolan har hjälpts åt att skapa en stor igloo på förskolegården som de sedan har målat med olika färger. Vilken konst! 🙂

TREVLIG HELG!!! 🙂 🙂 🙂 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *