Sjöhästen v.10

Språk/Högläsning/Matematik

Vår månadsförfattare är Anna-Clara Tidholm. Vi läser boken ”Knacka på” och diskuterar bokens innehåll med barnen. Vi pratar mycket matematik – färger, prepositioner, antal. Samtidigt berättar barnen om vad de ser på bilderna:

Pedagog: ”Vad ser ni på bilderna?”

Barn: ”Potta! Jag sitter också pottan!”

”Boll! Kasta bollen!”

”Max spelar trumma!”

”Äter morot!” (barnet går till kökslådan, hämtar en plastmorot och visar den för de andra.

För att göra högläsningen mer spännande har vi börjat producera boken på stor skärm. Så här blir barn mer delaktiga och det är självklart mycket roligare.

Det finns ett mycket stort intresse för böcker på avdelningen. Ofta plockar barnen böcker från boklådan, sätter sig på golvet och bläddrar i dem. Eller så kommer barnen till oss pedagoger med en bok i handen och vill att vi ska läsa för dem.

Matematik

Det som är mycket aktuellt just nu på avdelningen är att jobba med färger. Barnen upptäcker och undersöker färgerna på många olika sätt – vi pratar och läser om färger, gör olika lekar, barnen ritar med grundfärgerna osv.

 Rörelse

Barnen älskar att dansa! Det är tisdag idag och kroppen känner det – nu ska vi röra på oss! 🙂

Språk

Vi sjunger mycket med barnen och jobbar med olika rim och ramsor. I de flesta fall använder vi rekvisita för att skapa mer förståelse för barnen. Vi ofta leker barnens favoritlek ”Björnen sover!”

Motorik/Frilek

Genom att lägga pussel tränar barnen sin motorik och problemlösningsförmågan.

”HI FIVE” för ännu en spännande och lärorik vecka på förskolan! TREVLIG HELG! 🙂 🙂 🙂 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *