Sjöstjärnan v.21

Naturvetenskap

På skogsutflykten hade barnen skattjakt och hittade bland annat skatter som fjädrar, hängen, en penna, en ”vikingaring”, en liten hjärna (lav), blomkål (rönnbärsfrön), en krona (tallens knoppar som ser ut som en krona) etc. Barnen upptäckte att om man slår lite lätt på tallens frön så ser det ut som rök när fröna sprids med vinden.

IMG_1445 IMG_1455

Barnen lekte lekar i skogen som bland annat: inte nudda mark, lagar choklad och har kaffemedel, Djungelflickorna med trollspön, familjer som åker bil till förskolan för att lämna sina barn etc.

IMG_1446

Skapande/Kreativitet/Matematik

Barnen målar och ritar utomhus. De skapar indianhårband av pärlor och fjädrar. Pilbågar och fiskespön av pinnar och snöre till egenskapad fiskedamm. Marsipantårtor av blad och hinkar. Soppor av vatten och blomblad. Hästar av bandyklubbor. Barnen upptäcker mönstret av trädens frön i vattenpölarna och att det förändras när man rör med vispen. Barnen bygger och leker i kojor både ute och inne.

IMG_1447 IMG_1448 IMG_1452 IMG_1453

Nacka bygger stad projektet/Språk/Matematik

Vi har fortsatt med husskapandet. Vi startade med ett möte om vad ett hus är. Barnen fick reflektera om hur olika hus ser ut, vad man gör i husen o vad som finns i husen. Vi pratade om och jämförde villa, låg-, hög-, rad- lek- och badhus. Barnen delades i två grupper där de fick diskutera fram hur gruppens hus skulle målas och dekoreras.

IMG_1451 IMG_1456

IMG_1437 IMG_1438

Kultur

Förskolan fick besök av Tant U som skådespelar om kroppens känslor. På mötet efter lunchen samma dag fick barnen återberätta teatern för varandra. Fråga gärna barnen och låt dem berätta för er om teatern 🙂

IMG_1432

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *