Sjöstjärnan v.22

Naturvetenskap

På utflykten upptäckte vi en ovanlig ”ekorre” högt uppe i trädet. Barnen provade om myrorna ville ha äppelbitar som vi la på myrstacken. Det visade sig att myrorna inte ville ha äpple eller så var myrorna inte hungriga för de lät äpplena vara. Fjädrar och blommor är populära att hitta och ta med till förskolan.

IMG_1674

Vi fick besök av sköldpaddan ”Terror”. Först får barnen en lektion om sköldpaddan och sen fick de som ville klappa den. I vår fågelholk har det kläckts ägg och kommit fågelungar, vi gissar på ca sju stycken.

 IMG_1668IMG_1666

Rörelse/Motorikträning

Vi promenerade till skolgården och lekte på skolans multiarena, hoppade studsmatta, balanserade, hängde och klättrade.

IMG_1673 IMG_1686

Samarbete

I leken upptäckte barnen att de kan leda varandra. Ett barn har stora blomkrukan över huvudet och den andra leder. De äldre barnen visar och hjälper de yngre vid målning. De övar på att få jämn balans när man står två på en planka (balansbräda).

IMG_1670 IMG_1675

Teknik/Ljud

Barnen tycker det är roligt att leka med ljudet genom rockringen.

IMG_1664

Tema världen

Kuben är klar nu. Färdig vävd och barnens alla flaggor är dit satta. Kuben står i stora ingången till skolan. Vi har även varit i aulan och tittat på förskolans och skolans gemensamma film om världen.

IMG_1685

Lek/Fantasi/Skapande

Barnen har lekt sjukhus och manikyrsalong.

 IMG_1667IMG_1665

Det finns en stor kreativ och estetisk känsla hos barnen. De målar vackra färger på stenar och pinnar. Skapar glass av sten, pinne, färg och klister. Skapar vackra och konstnärliga lekhörnor.

IMG_1669 IMG_1676

Vatten

Under de varmaste dagarna tog vi fram vattenspridaren till barnens förtjusning. De skrattade och turades om att springa genom vattnet. De som inte ville leka i vattenspridaren valde att göra vallar för att stoppa vattnet som rann från spridaren.

IMG_1662 IMG_1663

Förskolans avslutning

Välkomna till förskolans avslutning nu på torsdag den 9/6 kl. 15:30.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *