Sjöstjärnan v.42

Språk

Veckans bokstav är G g. Vi övar på att ljuda, skriva och rita ord på G. Vi har tittat på Livet i bokstavslandet där de rimmar, opererar ord, ljudar och leker med ord.

img_3462 img_3463

Sagor

Nästa vecka är det FN dagen. Vi läste en kompisbok som handlar om att Leka, vila och fritid. Böckerna bygger på Barnkonventionen och handlar om alla barns rätt. Barnen fick rita den lek som de gillar att leka.

img_3429

Naturvetenskap/Matematik

På utflykten gick vi till Hemulskogen, denna gång gick vi lite längre in för att barnen ska få utforska ny miljö. Här fanns det flera träd som vält omkull som barnen kunde klättra på och göra utgrävningar på. De hittade träbitar som de formade om och gjorde liknelser. Barnen tyckte de såg ut som båtar, hackare, hammare, svärd, kniv, mikrofon, rauk etc. De fick jämföra hur torrt trä respektive blött trä såg ut och kändes. Det var det blöta träet som de kunde forma till olika saker. De fortsatte att hitta svampar och vi upptäckte ett träd som man kunde se igenom då det knäckts.

img_3567 img_3568 img_3569 img_3570 img_3571

Programmering/Matematik

Några barn har fått prova på att skapa animerad film.

img_3566

Fantasi/fri lek/kreativitet/Teknik

Barnen, både pojkar och flickor, visar ett stort intresse för att pärla och pyssla i ataljén. De spelar spel och bygger med lego, målar, leker med riddare och prinsessor, bygger båtar och bilar på gården. De hade sång- och dans uppträdande på verandan med publik.

img_3425 img_3426 img_3427 img_3428 img_3430 img_3565

Naturvetenskap/Hösten

Vårt Hasselträd på gården skiftar vackert i färgerna. Trädet som vi går förbi varje torsdag på utflykten har blivit helt gul i färgen mot förra veckan när det var i olika nyanser.

img_3382 img_3562

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *