Sjöstjärnan v.48

Rörelse/Motorik

När vi är i Tippenhallen visar barnen ett starkt intresse för att delta i hinderbanan. De springer, klättrar, kryper och övar på motoriken för fullt. De får först värma upp med en lek medans pedagoger bygger upp banan och efter aktiviteten avslutas det med avslappning.

img_4580

Språk

Veckans bokstav har varit L. Barnen får öva att ljuda L och forma L. De har även lekt med materialet om hållbar utveckling där de ska kategorisera maten. Ska de förvaras i kyl, frys eller rumstempererat. De övar på att läsa vad det står på korten.

img_4401img_4579

Matematik/Språk/Skapande

Barnen fick räkna och klippa ut antal cirklar som de har bokstäver i sitt namn för att skapa sin snögubbe. Här får de öva på att klippa, räkna och ljuda sina bokstäver samt jämföra med varandra hur höga deras snögubbar blir.

img_4578

Traditioner

Vi har börjat läsa en adventskapitelbok som har 24 kapitel, där vi läser 1-2 kapitel om dagen för att hinna innan jul.

img_4358

Skapande

Nu är det ett stort intresse med att rita och klippa hos barnen. De ritar av varandra, gör ansiktsmasker, skapat inbjudningskort till Lucia och gjort tomteluvor av garn och toarullar.

img_4375 img_4377img_4376img_4581

Naturvetenskap

Barnen upptäckte spåren som blev efter att ekorren hoppat i snön. De har även börjat rita spår.

img_4400img_4370

Utflykt/Naturvetenskap

Alla barnen på Sjöstjärnan var med på utflykten till Skansen där vi fick se en massa olika djur. Vi fick följa med en djurskötare in till Älgarna och se när de blev matade med äpplen och hålla i ett älghorn för att känna hur tungt det väger. Gruppen är fantastiska att åka på utflykt med. Barnen hejar på alla människor de möter, de samtalar med passagerarna och varandra i vanligt samtalston när vi sitter på bussen eller tåget. De fick med sig hem en karta över Skansen som de kan återberätta för er om var de promenerat och var de såg alla djuren.

img_4572 img_4573 img_4574 img_4575 img_4576 img_4577

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *