Sjöstjärnan v.10

Språk

Veckans bokstav är R r. Vi startar med att en pedagog visar på tavlan hur man skriver bokstaven. Barnen får ljuda och känna hur den låter. Barnen får brainstorma med ord som börjar på veckans bokstav. Barnen är koncentrerade när de övar att skriva på stencilen följt av att de får rita något som börjar med veckans bokstav.

IMG_5684 IMG_5685

Vi har läst sagan om den fula ankungen. Barnen lyssnar och deltar i diskussioner om sagan, därefter får de rita något ur sagan. Syftet är att öva på att lyssna, diskutera och pennfattningen genom att rita.

IMG_5698 IMG_5700

Naturvetenskap

Barnen har fått plantera solrosfrön och vita bönor. Vi pratar om vad fröna och bönorna behöver för att växa. Vatten, jord och sol svarar de. De har fått plantera kompisbönor där deras bönor läggs i samma mugg som de tillsammans ska vattna och vårda.

IMG_5688 IMG_5689

Matematik

Barnen var 18 stycken och de skulle dela upp sig i 3 grupper. En pedagog la ut 3 pennor på mattan. Barnen fick i uppdrag att ställa sig i cirkel runt pennorna och att de skulle vara lika många i varje cirkel/grupp. Först var de 4 i en grupp, 7 i en grupp och 7 i den tredje gruppen. De upptäckte att det var ojämnt. Då fick de räkna och lösa problemet tillsammans, vilket de lyckades med. 6 barn i varje grupp.

IMG_5687

Experiment

Under en mellis fick barnen apelsiner. En pedagog tog tillfället i akt och hämtade en ballong. Droppa syra från apelsinskalet på en uppblåst ballong. Vad händer då?

IMG_5683

Kreativt skapande

Här bjuds det på hamburgare, kött och glass. Glassen fick flytta till ”frysen” och hamburgarna och stekarna grillas på det stora grillgallret.

IMG_5682

Vi blandade vatten och färg i flaskor. Barnen fick sen måla ute i snön.

IMG_5686

Det har byggts robotar som man styr via knapparna.

IMG_5695

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *