Sommarklubben v.17

Hälsa och motorik – Den här veckan har vi trots vädret varit utomhus en hel del. Under måndagen gick vi tillsammans med hela förskolan på en promenad i närområdet. Där kunde vi se hur de äldre barnen var mycket omhändertagande och hjälpte de yngre.
Vi har även varit ute på skolgården och övat på vår motorik genom att klättra i klätterställningen samt grävt upp ”fossiler” (leksaker) i sandlådan.

Värdegrund och samarbete – Vi har varit på vår första utflykt tillsammans med förskoleklassen och tränat på det sociala samspelet och grovmotoriken genom träd- och bergsklättring. I den fria leken skapades även vapen an pinnar.

Naturkunskap och kultur – På vår onsdagsutflykt började vi dagen med att åka tåg, buss och sedan tunnelbana för att ta oss hela vägen till Naturhistoriska riksmuseet. Där fick barnen se och upptäcka tiden för länge sedan, dinosaurietiden och människans första år. Vi fick även testa kroppens olika sinnen samt se och känna på olika stenar, smaragder, diamanter.

Miljö och natur – Igår, torsdag satte vi oss på tåget som tog oss till Erstavik där vi fick avnjuta vår medtagna lunch i solen. Längst vägen diskuterade vi varför det är så mycket skräp överallt och samlade ihop så mycket vi kunde för att sedan slänga i papperskorgen. Därefter besökte vi ”fängelsehålan”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *