Sommarklubben v.20

Djur, natur och matematik – Våra måndagspromenader har nu blivit till kortare skogsutflykter i vårt närområde. Vi har två olika ställen vi går till i två grupper. Denna vecka fick barnen tre olika uppdrag i följd av varandra. 1. Ställ er bakom en tall. 2. Ställ er på en sten. 3. Hoppa över en rot. 
Genom dessa uppdrag fick barnen träna på matematiska begrepp.

Hälsa och motorik – I tisdags gick vi iväg efter barnens önskemål till ”Braxenparken”. Där blev det en hel del klättring, gungning, fotboll samt lek och bus som hela tiden gör så att barnens motorik förbättras.

Matematik, form och färg – I onsdags spenderade vi mycket tid nere i sommarklubbens ”klassrum”. Alla barnen fick i uppgift att rita mönster och färglägga på ett papper.
I den fria leken valde även vissa att spela schack samt lära varandra, göra flätor av garn och spela biljard.

Skapande, slöjd och naturkunskap – Sommarklubbens ”lilla projekt” just nu är att göra barkbåtar. Vi har tillsammans hittat bark från ett dött träd för att sedan tälja, fila och forma dem till båtar. Kortare pinnar blir till mast och tyg till segel på segelbåtarna, vissa gör även motorbåtar.
– ”Det gäller att det är jämt på båda sidor så att den flyter rakt.”
– ”Masten får inte vara för lång, den kan välta då.” 

Naturkunskap, plantering (frön och växter) och samarbete – Äntligen har kylan försvunnit en aning och vi har kunnat planterat ut våra inneväxter och sått potatis. Genom ett samarbete mellan barnen har vi grävt en litet hål, lagt ned fröet, sedan täckt med jord och tillsist vattnat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *