Sjöstjärnan v.21

Naturvetenskap, matematik, utflykt i närområdet

I måndags gick hela förskolan på utflykt i skogen. Där fick barnen uppdraget att hitta två barr, tre kottar och fem pinnar och att räkna hur många de blir tillsammans. När barnen var färdiga med uppgiften blev det frilek i skogen.

Språk

Vi fortsätter att läsa för barnen och att diskutera kring böckernas innehåll. Denna vecka fick de rita utifrån sagan de hörde. På våra språksamlingar hade vi djurgåtor, ritsagor och språklekar som viskleken.

Matematik

Vi leker lekar med legobitar i olika färger där barnen sorterar efter färg, räknar och jämför längst och kortast. I matsalen räknar barnen hur många köttbullar de har tagit och hur många till de får ta.

Skapande, naturvetenskap, matematik

Vi fortsätter jobba på vårt ”Fiskprojekt”. Barnen skapar sina egna fiskar med kottefjäll och vackra målarfärger. Samtidigt lär de sig om fiskar och att göra olika färgblandningar.

 Samverkan, skapande

Tillsammans med eleverna från årskurs tre har barnen från Sjöstjärnan gjort en utställning i skolans hall. Fina teckningar!

Kultur

Under veckan hade förskolan besök från två rektorer från Korea. De tittade på vår verksamhet och blev bjudna på pinnbröd.

TREVLIG HELG! 🙂 🙂 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *