Sjöstjärnan v.37

Programmering – Nu har vi kommit i gång med programmering på Sjöstjärnan. Vår första uppgift var att försöka hitta föremål som man kan använda sig av när man programmerar samt att hitta föremål man inte kan använda sig av.

Språk – Denna vecka har vi startat med bokstavsdagen som är en spännande aktivitet där vi tränar på att både skriva och ljuda en bokstav i taget. Vi startade med den första bokstaven i alfabetet, A. Barnen fick försöka komma på ord som börjar på bokstaven och sedan skriva den och rita bilder till.

Värdegrund och skapande  – Tillsammans med varandra kan man skapa ännu mer. Att försöka rita på ett och samma papper kan vara svårt om man inte pratar med varandra. Här hjälps barnen åt och bestämmer tillsammans.

Idrott och hälsa – Denna vecka har det varit hälsovecka för båda skolan och förskolan. Vi begav oss iväg till ”Slingan” (motionsspår) där vi tillsammans med barnen från skolan tog oss runt genom att antingen gå eller springa.

Hållbar utveckling och naturkunskap – Eftersom hälsoveckan är igång har vi även pratat om mat. Varför det är viktigt att äta samt varför man inte ska slänga maten. Vi diskuterade om vad som händer med kroppen när vi äter. En uppgift vi gjorde var även att rita vår favoritmat.
-”Om vi äter mat så får vi energi.”
-”När vi äter orkar våra hjärnor tänka.”

Språk och skapande – En pedagog hade högläsning, efter vi lyssnat på boken skulle alla barn få återberätta vad boken handlade om genom att teckna deras egna uppfattning.

Matematik och teknik – I den fria leken ute på gården har barnen byggt upp en kiosk där det säljs alla möjliga olika maträtter. Genom uppdelning av roller har kiosken både fått en servitris/servitör och en kassapersonal. Tillsammans med en pedagog listade vi ut att man kan blanda diskmedel med vatten för att göra skum.
-”Om man rör snabbt så skummar det mer.”
-”När jag har skum på hakan ser det ut som jag har skägg.”

– Veckans citat – 
-”Det var verkligen kul att få lära någon annan!”

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *