Sjöstjärnan v.39

Idrott och hälsa – Vi startade veckan med ett varv runt slingan vilket barnen själva sagt att dem vill. Efter en lång väntan startade vi äntligen med Tippenhallen. Det blev en hinderbana där barnen fick träna sin grovmotorik.

Programmering – Programmeringen forsätter och nivån höjs. Den här gången pratade vi om kommandon, hur man kan leda varandra genom att använda språket.
– ”Du måste svänga nu för att komma till pallen.”

Naturkunskap – Vi har börjat prata om kroppen, i detta fall just en kropp på ett äpple. Hur ser äpplet ut inuti och vilka färger de har. En likhet mellan ett äpple och en människa är att båda har en kropp.

Språk och kultur – Kulturförmiddag på biblioteket. Tillsammans med Näckrosen gick vi iväg till biblioteket och fick sjunga och röra på oss till Lennart Hellsings låtar. Vi passade även på att läsa lite och låna några böcker.
Vi har även haft en del fokus på språk genom bland annat vår bokstavsdag, som denna vecka var bokstaven C samt att vi har haft mycket högläsning.


Digitalisering/IT-verktyg – Ute på gården har vi använt oss av en ipad och scannat av QR-koder. Vad som finns bakom koden har visats på ipaden, det har varit allt i från en ramsa från Babblarna till att sjunga med i ”huvud, axlar, knä och tå”. Barnen har själva fått använda sig av ipaden och även tränat på turtagning genom att vänta på sin tur.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *