Sjöhästen v.40

Värdegrund/Språk/Matematik

På Sjöhästen sätter barnen upp sina egna bilder på whiteboarden under samlingen. Vi ser då vilka som är närvarande, sjuka och lediga. Vi sjunger godmorgon-sången och vinkar till varandra så att alla blir sedda och uppmärksammade. Ibland är det många (åtta) elefanter som hälsar på vid samlingen då vi sjunger ”En elefant balanserade”.

Språk/Matematik

Vi arbetar och leker med Babblarna som är ett språkstimulerande material. Här övar och tränar barnen prepositioner såsom under stolen, på lampan, i byrålådan och bredvid bordet med rekvisita.

Språk/Skapande

Att rita och klottra ar viktigt för kommande skriftspråk. Rita och skriva går ofta hand i hand. Klottret är ett slags förspråk, där möjligheter prövas.

Samspel/Värdegrund

Det är fantastiskt att se hur barnen leker och tar hand om varandra över avdelningarna.

Motorik/Rörelse

På onsdagens eftermiddag ordnades det löpartävling på gården. -Spring fram till konen och runda den och spring tillbaka! Sjöhästarna ville också vara med. Att träna med rockringen kan vara nog så klurigt men roligt.

Skapande

Det går att skapa och måla även ute som inne. Ute kan barnen få mycket inspiration från omgivningen runt omkring.  Genom skapande aktiviteter utvecklas barnens finmotorik, fantasi, samarbetsförmåga, språk och skaparglädje. ”Ett lustfyllt lärande”.

Inskolning

På förskolan har vi tredagars-inskolning. Där barn, föräldrar och pedagoger lär känna varandra.

En reaktion på “Sjöhästen v.40

  1. Härligt att se vad ni gör. Det är också verkligen kul att läsa bloggen med barnen. De blir så glada när de ser sig själva på bild!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *