Sjöstjärnan v.40

Språk – Vi har haft högläsning av boken: ”Kritorna protesterar”. Efteråt diskuterade och pratade vi kring ordet protestera.
-”När ni vägrar göra något hemma som ni borde göra så protesterar ni.”

Idrott och motorik – Vi fortsätter med Tippenhallen, och denna gång blev det återigen en hinderbana vilket är det mest populära bland barnen och genom det kommer både hopp, balans och spring.
Ute på gården startade en pedagog en springtävlings lek. Två och två sprang man fram och tillbaka.

Skapande – Tillsammans samlade vi ihop en gäng med härliga höstlöv som vi sedan antingen målade, pressade eller gjorde fina buketter av. När vi målade på lövet med ett papper under fick vi fram formen av lövet på pappret.
Vi har även ritat och målat av en flugsvamp. Först använde vi oss av blyertspenna och sedan fyllde vi i med färg där det behövdes, genom detta fick barnen träna på att återskapa, hålla sig innanför linjerna och pennfatting.
-”Titta så många färger det är på det här lövet!”
-”Hatten är röd med vita prickar.”

Språk – Veckans bokstav var D. Denna vecka var alla barn extremt aktiva under genomgången av bokstaven. Vi fick fram många ord, bland annat: drake, disco-kula/lampa, dator, Danmark och dinosaurie.

Naturvetenskap, hållbar utveckling och utflykt – Två gånger har vi varit i väg denna vecka. Ena gången gick vi för att ruska på äppelträd och samla på oss massor av äpplen för att senare göra något spännande med dem (det återstår att se vad de blir). Den andra gången gick vi iväg till Lejonklippan där vi hittade en mängd olika sorters svampar samt att vi plockade skräp, eftersom vi värnar om vår natur och miljö.

– Veckans citat –
”Titta jag har kul, jag älskar att klättra!”

En reaktion på “Sjöstjärnan v.40

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *