Sjöstjärnan v.42

Språk – Bokstaven denna vecka var bokstaven F. Barnen var mycket aktiva denna vecka vad gäller att komma på ord på bokstaven.

Programmering – Under veckans programmering fick barnen själva testa på att styra varandra genom det talande språket, till exempel: -”Ta ett steg åt höger.”

Matematik – I den fria leken ute på gården skapar barnen olika former av leran.

Idrott, hälsa och rörelse – Besöket till Tippenhallen denna vecka blev det mycket träning på att hoppa jämfota, hoppa på ett ben och göra kullerbyttor.

Hållbar utveckling, delaktighet och inflytande – Vi har lyssnat in barnens intressen och fick frågan: -”Hur gör man papper av träd?” Vi kollade därefter på en film om hur hela processen går till.
– ”Träden fälls och plattas till.”

Matematik och rörelse – Ett av våra spel inne på avdelningen har varit flitigt använt. Barnen utvecklar här sin motorik (balans), färger, turtagning och att samarbeta.

Språk – Vi har haft högläsning ur boken: Bockarna bruse går till simhallen. Barnen koncentrerar sig på att lyssna samtidigt som rekvisita visas upp och tydliggör vad de hör.

Matematik – Vi har kollat på våra tiokompisar. Vi jobbar då med antal och siffror. 7 och 3 är tillsammans en tiokompis och 6 och 4 är en tiokompis.

Naturkunskap och hållbar utveckling – Tillsammans med vår VFU-student har vi luktat, smakat och tittat på vatten. Det salta vattnet smakade inte gott medan sockervattnet smakade supergott. Barnen fick göra en hypotes om hur de ska göra det smutsiga vattnet rent.
– ”Det luktar tuggummi, honung och godis.”

Naturkunskap – Uppe i matsalen fick vi se en mängd olika sorters tomater!

– Veckans citat –
– ”Jag vet att detektiv rimmar på letektiv.” 

 

En reaktion på “Sjöstjärnan v.42

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *