Sjöstjärnan v.43

Programmering – Steg för steg går vi vadare i programmeringen. Vi har denna vecka fått styra varandra genom att säga endast kommandon/matematiska begrepp. En i taget har fått ”gå banan” och de andra har tillsammans hjälpts åt att styra.

Språk och värdegrund – Vi har läst och pratat om boken: Leka tre. Vi diskuterade vad det innebär och hur man kan känna sig om man inte får vara med. Vi testade även att dela in oss tre och tre i den fria leken inne på avdelningen. Vi alla märkte att det är fullt möjligt att leka tre och kunna samarbeta oavsett hur många man är.
– ”Man kan leka flera stycken och ha roligt.”

Värdegrund, fantasi, rörelse och språk – Under veckan som gått har det varit ”Nallevecka”. Vi på Sjöstjärnan blev inbjudna till aulan för att vara med på ”Nallegympan” tillsammans med Igelboda skolas lågstadieelever. Vi alla hade en varsin nalle som vi dansade och sjöng med. Inne på vår avdelning hade vi en samling där var och en som ville fick berätta något om nallen dem höll i, efteråt ritade vi även av nallen. Genom detta har vi fått utöva motoriska övningar, verbala övningar samt övat på att tala inför grupp och att lyssna på varandra.

Språk – Under veckans bokstav har vi sett en otrolig utveckling. Både under genomgången av bokstaven (mycket gissningar av ord) och även när de får använda sin fantasi och skriva och rita.

Idrott, hälsa och rörelse – Veckans besök till Tippenhallen var lika kul som vanligt. Det blev en hel det användning av hela kroppen när vi bland annat rullade, gjorde kullerbyttor och tog oss över/under hinder.

– Veckans citat –
– ”Jag har gjort en lergubbe istället för en snögubbe, för att den är gjord av lera.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *