Sjöstjärnan V.37

Motion och idrott

Denna vecka har vi haft hälsovecka på förskolan tillsammans med skolan. Vi började med att springa slingan med barnen på morgonen. Alla barn fick välja att antingen springa eller gå. De kämpade på bra allihop. Vi pratade med barnen om hur viktigt det är att röra på sig och äta bra.

 

 

Här pratar vi med barnen om hur viktigt  det är att äta grönsaker och att kroppen mår bra av det.Vi har även varit i Tippenhallen, där vi byggde upp en hinderbana. Där övade barnen sin grovmotorik.

Språk

Barnen fick skriva bokstaven ”B” denna gång.  Dom äldre barnen fick sitta på röda mattan och ”brainstorma om ord som börjar på bokstaven B . de sitter inne på avdelningen och arbetar. De yngre barnen får färglägga veckans bokstav och även träna på att även skriva den. De  barnen sitter i ateljén och arbetar.

Skapande, konstruktion och fantasi

Barnen samarbetar ute på gården. Tillsammans bygger de olika konstruktioner. Här har det bakats ett helt hav med kakor. De har även byggt en affär.

 

 

 

 

 

 

 

Värdegrund

Vi fortsätter med självporträtt. Den här gången fick barnen skapa en bild av sig själva, genom att måla med vattenfärg. Barnen övar då sin finmotorik och koncentrationsförmåga.

Sjöstjärnan v.36

Värdegrund – Vi har startat upp med värdegrund och jobbar just nu med att skapa självporträtt med användning av kolkrita. Där övar vi även på finmotoriken och koncentrationsförmågan.

Skapande/bygg- och konstruktion och fantasi – Ute på gården samarbetar flera kompisar och bygger ihop allt från affärer till hus som sedan blir till rekvisita i den fria leken.

Naturvetenskap – Vi har startat upp med vår måndagstur till skogen. Där fick alla en uppgift att försöka hitta ett blav eller löv som hade runda kanter. Vi hittade även lite olika bajs sorter.

Motorik och idrott – Vi har äntligen satt igång med Tippenhallen som länge har varit efterfrågat hos barnen. Där får alla chansen att träna sin grovotorik genom bland annat att testa på en hinderbana som det var denna vecka.

Språk – Bokstavsdagen har startat. Och i vanlig ordning har vi börjat med bokstaven A. Barnen får en möjlighet att komma på ord som börjar på A samt att öva på att skriva och rita bokstaven och ord på A.

Barnråd 160204

Barnråd 160204

 • Vi pratar om saker man leker med, när man lämnar något så är det okej för någon annan att ta det/den. Man kan dela med sig.
 • Leksaker kastar man inte på varandra. Det kan ske en olycka eller leksaken kan gå sönder.
  *Vad kan man göra istället?
  – “Kasta boll till varandra.”
  Tillsammans beslutar vi att man endast får kasta bollar och resterande leksaker/prylar är vi försiktiga med.
 • Har ni några funderingar ni tänkt på eller som ni vill ta upp? Något ni saknar eller något ni vill göra mer av? Eller något ni känner att ni vill prata om?
  -”Leka mer på Montessoris gård och på stora skolgården.”
  -”Jag vill klättra mer, skulle vilja ha hit en klätterställning.”
  -”Gå till golfbanan.”
  -”Vi kommer att vara fler killar än tjejer i sommarklubben, men det gör inget.”
  -”Att min lillasyster är bäst. Och det är för att jag brukar få låna hennes grejer.”
 • En punkt vi nämner är att vi börjar med vänskapsvecka nästa vecka. Alla ska tänka på vad man kan göra för att få någon kompis lite extra glad.