Sjöhästen v.42

Språk

På samlingen leker vi gubben i lådan. Här sitter ett barn i mitten i en fruktlåda och har en filt över sig. Vi sjunger och alla barnen sitter runt om. På slutet ropar vi tjo-hej och filten ramlar av.  Den är en mycket omtyckt sånglek. Vi sjunger också ”En elefant balanserade” och visar konkret rekvisita.

Matematik 

Barnen har övat på att para ihop färgade cirklar med rätt färgade fiskar på vår Whiteboard.  Det gick jättebra och barnen tyckte att det var en rolig övning.

Språk/Matematik

 Vi har en trivsam stund med härlig gemenskap. Vi läser dagligen och har boksamtal ofta. Vi läser böcker som handlar om värdegrund och prepositioner.

Skapande

Upptäckten av nya nyanser på alstret är stimulerande. Här skapas det med tre färger.

Värdegrund

Vi tittar i en spegel, resonerar om och visar skillnaden mellan glad, ledsen och arg känslan. Hur ser man ut när man är glad…………? Ett barn visade hur pojken på bilden gjorde när han sparade bollen och ramlade.

Motorik

Att röra sig på olika sätt gör att kroppen mår bra och ett välbefinnande infinner sig. Efter rörelse och utevistelse går det lättare att koncentrera sig en liten stund.

Skogen/ Matematik/Naturvetenskap

Veckans uppdrag: Bilda en geometrisk form av något från skogen. Alla hjälps åt och pedagoger är med och stöttar.

Rörelse/Samspel

Barnen har byggt en balans-bana av de stora klossarna. Vi övar turtagning och hjälper varandra vid byggandet.

TREVLIG HELG!

Sjöstjärnan v.42

Skogen, närmiljö, naturkunskap och matematik

Barnen fick denna gång som uppgift att samla in lika långa pinnar, och sen göra en kvadrat eller fyrkant. Ett barn här gjorde sina bokstav som hennes namn börjar på. En stolt fin fjällskivling visade upp sig i skogen också

Idrott, motion och hälsa

Sjöstjärnan och Näckrosen gick till Tippenhallen. Barnen fick ta sig runt en hinderbana. De sprang över madrasser, klättrade genom ringar, hoppade över olika hinder och hängde i ringar. Barnen tyckte att det var en bra  och rolig bana.

 

Språk

Veckans bokstav var bokstaven ”G” Barnen fick ”brainstorma” fram ord som började på ”G” De var väldigt bra på att komma  på olika ord. Barnen fick träna på att skriva ”G” och rita något som börjar på ”G”.

 

Skapande, finmotorik

Barnen fortsätter att ”pärla” på sina plattor. Några barn har ”pärlat” sig själva.  medan andra barn har tränat på att lägga olika slags mönster. Barnen samlade ihop fina löv ute på gården som det sedan målade vita. Det ska bli spöken till Halloween.

 

Skogsutflykt i vår närmiljö

Vi gick tillsammans till ”Lejonklippan”. Där spelades det fotboll för fullt, medan några andra barn balanserade på ett nedramlat träd. Barnen hittade harsyra som de smakade på. Och det smakade gott! Stora svampar hittade barnen också.