Sjöstjärnan v.39

Naturvetenskap, miljö

Vi började veckan med att gå till skogen. Barnen fick i uppdrag att ta små steg denna gång. Barnen upptäckte en stor spindel på en sten, en ”pappalångbenspindel”

Hälsa och välbefinnande, grovmotorik

 Sjöstjärnan och Näckrosen gick tillsammans till Tippenhallen. Där övade barnen att balansera med en ärtpåse på huvudet. Vi gjorde även en lek där . Den gick ut på att inte tappa ärtpåsen på golvet. Gjorde man det så frös man till is tills en kompis kom och la den på huvudet igen.  Där tränade barnen balans, samspel och även sin grovmotorik. Barnen övade sig också på att studsa bollar och sparka boll.

Språk, skriftspråk

Denna vecka har barnen tränat på bokstaven ”D”. De kom på ord som drake, dinosaurie, deg, Danmark och druva . De yngre barnen övade sig på att skriva stora bokstaven ”D”.och de äldre barnen skrev både lilla och stora bokstaven ”D”

Skapande, konstruktion och fantasi

Det skapas och målas på gården för fullt. Barnen ritade hagar på marken och lekte i pölarna som var färgat med grön färg.

Värdegrund.

Denna vecka har vi pratat med barnen om hur det är att vara en bra kompis och att respektera  och att visa respekt för varandra. En pedagog gjorde en liten dilemma-saga om just detta. Vi använder oss av gosedjur och ställer öppna frågor till barnen. ”- Hur skulle ni ha gjort?”

Vi blev också inbjudna på teater till Näckrosen att se ”Vem är arg” En teater om känslor. Att man får vara arg och ledsen.

Veckans citat

-”Varför är de så kallt”?

-”För att Sverige kommer längre från solen”

-” Men då måste vi flytta till Portugal”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *