Sjöstjärnan v.4

Motorik – Vår skridskobana som vi gjorde förra veckan blev super. Vi startade veckan med lite skridskoåkning där alla som ville fick prova på att åka.

Idrott och hälsa – Besöket till Tippenhallen denna vecka bestod av några olika stafetter där bland annat balansen prövades.

Språk – Denna vecka jobbade vi med bokstaven O. Vi läste även sagan ”Guldlock och de tre björnarna”, efter sagan fick barnen rita till vad de hört i boken.

Matematik – Vi har fortsatt att prata en del om att sortera efter vissa mönster. Vi satta ihop två strumpor som tillsammans bildade ett par. En uppgift barnen fick var att de fick varsin strumpa och skulle sedan hitta en kompis som hade en likadan för att tillsammans med den bilda ett par.
– ”Ett par är två stycken tillsammans.”
– ”Mina mamma och pappa är ett par.”

Hållbar utveckling – På Sjöstjärnan har vi pratat om hållbar utveckling och vatten. Vi läste en saga om ”skräpet i våra hav” som handlade om hajen Kaj och hans skräp-upplevelser och diskuterade hur djuren i vattnet mår när de är massor av skräp i deras hem. Alla barn ritade även en bild av ett hav och hur de kan se ut i havet.

Matematik och språk – I den fria leken ser vi många olika aktiviteter, bland annat ”grodspelet” där barnen tränar på olika matematiska begrepp och problemlösningar.

Naturkunskap och utflykt – Denna vecka begav vi oss iväg till Båtparken/gropen och njöt av solen medans leken sprudlade.

 – Veckans citat –
”Man kan liksom inte leva hur länge som helst”
(Två av våra sniglar som inte längre är med oss)

 

 

En reaktion på “Sjöstjärnan v.4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *