Sjöstjärnan v.5

Naturkunskap och matematik – Vi startade veckan med vår gemensamma skogsutflykt till ”Robertskogen” där vi fick några matematiska uppgifter som vi tillsammans skulle lösa.

Värdegrund – Vi på Sjöstjärnan hade barnråd denna vecka där barnen får tycka till och säga vad det tycker och tänker. Vi pratade om att lyssna på varandra och att kunna komma överens. Efter det fortsatte vi diskussionen om detta genom att läsa en av de tio små kompisböckerna, ”Lyssna och kom överens”.

Språk – Bokstaven P stod på tur under veckans bokstavsdag. Barnen kunde otroligt många ord på denna bokstav. För att ytterligare förtydliga bokstaven läste vi en bok som heter ”Pomperipossa”.
Vi har även läst och reflekterat/återkopplat sagan om ”Vildingarna” genom att rita och skapa vår egna bild av boken efter att ha lyssnat på denDär fick barnen träna på både pennfattning, koncentrationsförmågan och att lyssna.

Idrott och hälsa – Veckans besök till Tippenhallen bestod av olika motoriska övningar.
– ”Titta jag kan göra det flygande fågelboet!”

Hållbar utveckling och naturkunskap – Vi har fortsatt prata om havet/vattnet och nedskräpning. Diskuterat kring vad VI kan göra för att inte skräpa ner. Och påbörjat skapa vårt egna hav.
– ”Djuren blir sjuka när dem äter plasten som människorna slängt i vattnet.”
– ”Plast och glas ska vara i papperskorgen eller återvinningstationen”.

Idrott, hälsa och naturkunskap – Vår torsdagsutflykt blev ett besök till ishallen där vi åkte skridskor. Barnen hjälptes åt att hitta balansen och ta sig framåt.

– Veckans citat –
”Jag är så bra, så jag kan hjälpa de andra också.”

 

En reaktion på “Sjöstjärnan v.5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *