Näckrosen v.10

Hälsa, välbefinnande, grovmotorik, skapande, musik

I samarbete med Saltsjöbadsbaletten fick en grupp barn besöka dansstudion och prova på att dansa och röra sig till musik.

Grovmotorik

Förskolans utemiljö inbjuder barnen att på ett lustfyllt och roligt sätt utmana och utveckla både sin balans och sin kropp.

Språk, skriftspråk

Samlingen på Näckrosen har olika teman varje dag, vi fokuserar på matematik, värdegrund, språk, ”före Bornholms modellen och hållbar utveckling. I samlingen tänker vi på att lyssna på vad kompisen har att säga och att räcka upp handen om jag vill ha ordet. Barnen inspirerar varandra med sina tankar och idéer. Vi pratar om vilken bokstav kompisarnas namn börjar på. I samlingen berättar vi också ”Bockarna Bruse” på ett annorlunda sätt, för att utmana barnen att tänka annorlunda och i nya banor – den här gången var det tre troll som gick över bron och en hungrig bock som bodde under bron. Barnen tyckte det var en konstig saga – nästa gång kanske det blir tre barn som går över bron..

Naturvetenskap, miljö

Den djupa snön ger oss möjligheter att gå på upptäcks färd och leta spår från djur som lever nära oss, vi hittar bajs, spår i snön och tecken på att djur har letat efter något att äta. Barnen har olika teorier om vilka djuren kan vara – hund, rådjur, kanin och varg (!) är några förslag.

Skapande, återvinning, miljö, teknik

Av blommor som skulle slängas i mataffären och andra naturföremål skapar vi konstverk genom att experimentera med vatten och det kalla vädret.

Språk, litteratur

Månadens författare är Gunilla Bergström och vi läser hennes böcker om ”Alfons Åberg”. Vi pratar även om vad ordet författare, titel och omslag betyder.

Barnens delaktighet och inflytande

Vi märker att barnen ser fram emot att få hålla sin egen samling för kompisarna. Barnet bestämmer själv innehållet och vi pedagoger stöttar och hjälper till.

En reaktion på “Näckrosen v.10

  1. Som vanligt jätteroligt att se vad ni hittat på under veckan. Att dansa balett var superroligt säger Amanda. Hon ser också fram emot att ta med vatten till förskolan på måndag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *